KillThePop! interjú

KillThePop! interwiew

Sziasztok!

Örömmel szeretném tudatni veletek, hogy sikerült összehozni egy jó kis interjút KillThePop!-pal a múltkori szegedi Suckmydisco party rezidensével, akinek ezúton is szeretnénk megköszöni, hogy időt és energiát nem kímélve a rendelkezésünkre állt és készségesen válaaszolt a kérdéseinkre…
Hát akkor Kill the Pop&Feel the Rock:

Dubstepmusic.hu:Először is mesélj az olvasóknak a kezdetekről,hogyan kezdtél el zenélni?Ha segített valaki, akkor ki volt az?

Már nagyon régóta az elektronikus zene szerelmese vagyok. Voltam Scooter fan, szerettem a Trance-t is, majd jött a House-os korszak. Itt megragadtam. Kezdetben a könnyebben emészthető zenék jöttek be, majd ahogy telt az idő, egyre inkább az underground felé fordultam. Érdekes, mert már 10 évesen elkezdtem nyúzni a zenekomponáló progikat, de aztán valamiért abba is maradt az egész. Mikor megint elkezdett komolyabban érdekelni a zenélés, akkor már inkább a mixelést kezdtem el gyakorolgatni. Az első 2-3 évben csak mixeltem és mixeltem, leginkább magamnak. Sok idő eltelt mire megmutattam valakinek a mixeimet. Amikor újra elkezdett érdekelni a zeneírás, akkor sokat segített az unokabátyám, aki akkoriban már túl volt számos megjelenésen. Ha bármi kérdésem volt, akkor hozzá tudtam fordulni. Persze a dolgok jelentős részét a gyakorlás és a saját magamnak való felfedezés tette ki. Igazából még rengeteg mindent tudnék magamról írni, de hamarosan el fog készülni a hivatalos bióm, majd átküldöm nektek aztán maximum kiteszitek azt is egy cikkben ha gondoljátok…(Ez csak természetes-a szerk.)

Dubstepmusic.hu:A család mit szólt hozzá,hogy te csak úgy “dj”-nek állsz? Sok szülő nem preferálja az ilyesmit,éjszakai élet,stb… Félnek, hogy a tanulás rovására megy… Nálad mi volt a helyzet?

Igazából támogatnak benne.Örömmel fogadnak 1-1 apróbb sikert is, ha az nekem fontos. Mindig érdeklődéssel vannak a téma iránt, szívesen meghallgatják, hogy épp hol tartok. Soha nem volt abból probléma, hogy a szüleim féltenének az ilyen éjszakai élettől. Tudják, hogy felelősségteljes is tudok lenni, ha arról van szó. Mindig is jó tanuló voltam, tudtam hogy fontos dolog. Nagyon gyorsan rájöttem, hogy magamnak tanulok és nem nekik, így ebből sem voltak problémák.

Dubstepmusic.hu:Ha valaki megkérne, hogy kategorizáld be magad zeneileg mit válaszolnál? Vagy nem szereted letenni a voksod egy-két stílus mellett?

Nekem alapvetően két zenei profilom van. Az egyik a KillThePop!-os electro és dubstep, a másik pedig teljesen más. Imádom a deep house-t is, az utóbbi stílusban is tevékenykedem csak másik név alatt. A produceri tevékenységem nagy részét is az ilyen stílusú zenék töltik ki, de ezekről a dolgokról most ennyi elég is… Viszont úgy érzem, hogy ez a két irány teljesen kielégít és biztonsággal ki merem jelenteni, hogy soha nem fogok trance-t vagy éppen hard style-t játszani.

Dubstepmusic.hu:Mindig is ilyen stílusú zenéket szerettél volna játszani, vagy csak idővel formálódott ki, hogy te ezeken a zenei irányzatokon maradsz?

Én már azelőtt is imádtam az ilyen keményebb electrót, mielőtt ekkora divat lett volna. Már több mint négy éve folyamatosan képben vagyok az ilyen zenékkel, de általában mást játszottam a bulikban. Amire ma megőrülnek, arra régen jópár hely kiürült volna… Biztosan érzem , hogy a nekem legmegfelelőbb úton járok zeneileg, így biztos, hogy KillThePop! marad az electro-nál meg a dubstepnél. Ha arra vagy kíváncsi, hogy az utóbbi pár évben szerettem-e meg az ilyen zenét, akkor a válaszom egyértelműen nem.

Dubstepmusic.hu:A szokásos kérdés sem maradhat el, mik a terveid a jövőre nézve?Csak hobbynak tekinted a “dj”-s szakmát vagy (még)komolyabban szeretnéd csinálni?

Persze vannak terveim, amik mindig a szemem előtt lebegnek. Nyilván megpróbálom úgy intézni a dolgaimat, hogy minél közelebb kerüljek hozzájuk, de hogy pontosan milyen lesz az odavezető út, azt nem tudom megmondani. Ami jelenleg biztos és amire a jövőben is tudok számítani az a Suck My Disco sorozat. Nagyon sokat jelent nekem,megpróbálom minél jobban végezni a dolgomat, hogy a maximumot hozzuk ki belőle. Szerencsére nagyon jó kis csapat áll az egész mögött, így rengeteg örömömet lelem benne. A dj-zést pedig nagyon komolyan veszem, és remélem, hogy sokáig és sikeresen tudok vele majd foglalkozni.

Dubstepmusic.hu:Egyre többen fognak megismerni, és reméljük megszeretni is a munkádat. Hol lehet majd veled a jövőben találkozni?

A Suck My Disco rendezvényeken biztosan. Ha valaki mixekre, egyéb friss infókra kíváncsi, akkor azt tudom ajánlani, hogy nézzen rá az oldalamra:  www.facebook.com/killthepop

Dubstepmusic.hu:Kik motiválnak a munkád során zeneileg? Esetleg van ilyen téren példaképed,kedvenced?

Hát ez nehéz kérdés. Nyilván rengeteg mindennel találkozik az ember, sok minden van rá hatással. Igazából konkrét példaképem nincsen, sok ember munkássága megfog. Ha már szóba jött a kedvenc kérdés, akkor azt mondanám, hogy dj-k között nincsen. Producerekből pedig sok van, akiket nagyon ügyesnek tartok és akik zenéjében még soha nem csalódtam, így itt sem emelnék ki egy konkrét kedvencet. Igazából lehet sztár, vagy feltörekvő, nekem mindegy, a lényeg hogy jó zenét írjon. Soha nem játszok olyan zenét ami nem nagyon tetszik, viszont híres ember írta és akkor már kötelező, hogy része legyen a szettemnek…

Dubstepmusic.hu:Amikor beküldted a Robotrock tehetségkutatójára a mixedet, milyen esélyeket adtál magadnak? Amikor megtudtad, hogy nyertél mi volt az első gondolatod?

Igazából nagyon későn neveztem a versenyre, és mivel a zsűri mellett a Like-ok száma is döntő volt, így nem nagyon reménykedtem semmiben. Aztán gyorsan jöttek a pozitív visszajelzések az ismerősöktől, és akkor elhatároztam, hogy belekezdek a lázas likevadászatba. Végülis sikerül szép számmal összeszedni pár nap alatt, így már versenyben éreztem magam. Aztán amikor kiderült, hogy sikerült megnyerni, az nagyon jó érzés volt. Főleg, hogy azért a döntő szó mégis csak a szakmai zsűrié, és hogy Ők az én mixemet tartották a legjobbnak, az nagy elismerést jelentett. Az első gondolatomra már nem emlékszem, de azt tudom, hogy nagyon örültem a fellépési lehetőségnek. Mivel már régebb óta zenélek, így volt már jópár fellépésem, de mindenképpen a legnagyobb volt a nyári open air buli!

Dubstepmusic.hu szerkesztősége nevében nagyon köszönjük az interjút!

Ráadásként pedig itt van KillThePop! legújabb mixe:

Hozzászólások

Powered by Facebook Comments