Quentin Gauthier – A Slayer-től egészen 6 láb mélyig…

q.g. - six feet under

Sziasztok!

Ezen a héten több meglepetéssel készültünk nektek fogadjátok szeretettel!

Személyes kedvencem a most bemutatásra kerülő feltörekvő producer és Dj, aki nem más Q.G. alias Quentin Gauthier. Olyan számok fűződnek a nevéhez, mint a mindenki által ismert Razor vagy a Bomb című muzsika. Q.G. egy kiváló példa arra hogyan ötvözzük a metal hangzásvilágát az elektronikus zenével. A cikk aktualitását az adja, hogy nemrég készült el a Six feet under-hez a hivatalos videóklip Robin Mahieux rendezésében, aki szintén egy fiatal, tehetséges művész és szerintem nagyon odatette magát ebben a munkájában.

Q.G. sajnos lekéste a Párizs-Szeged távolsági buszjáratot, ezért nem jött létre a személyes beszélgetés, de elküldte az egyik korábban vele készített interjút…Ismerjük meg Quentint,íme:

01. Quentin Hello! Bemutatkoznál?

Quentin vagyok, az ördög haverja!

02. A „Reign in Blood”- al ragadtad meg a figyelmünket, ami egy régebbi felvétel és az egyik az elsők közül, amire ráillik a Metalectro leírás. Ez volt az első Metalectro felvétel amit csináltál? Hogy jött az ötlet?

Nem hiszem, hogy ennyire első lenne, szerintem Ikki több remixet is csinált metál bandáktól korábban. Mindig is nagy hatással volt rám a metál és még mindig sokat jelent, de ezt a számot különösen olyan metál kedvelőinek készítettem, akik az electro-t is imádják.: TÖBBÉ SOHA NEM LESZTEK EGYEDÜL!!!

03. Ha már erről van szó, Slayer fan vagy, vagy ez a cím csak véletlen? Milyen zenéket tartasz számodra meghatározónak?

Imádom a Slayer-t, de nem ők az abszolút kedvenceim. A szüleim hatására rengeteg metált hallgattam. Köszi anyu és apu! Ha választani kéne, azt mondanám, hogy a Black Sabbath a kedvencem.

04. Elég sok remixet csináltál, amik közül nekem az Owl Vision „Black Death”- je a kedvencem (meg gondolom a legtöbb olvasóé is), és vannak eredeti számaid is. Jobban szeretsz eredetiket írni vagy remixelni?

Jobban szeretek remixeket csinálni. Általában nagyon stresszes vagyok, amikor sajátot készítek. Félek a kritikusoktól és számomra ez egy hosszú, nehéz folyamat. De megpróbálom mindig a legjobbat adni magamból, hogy benne legyen az igazi Q.G. hangzás, minden saját számomban.

05. Úgy láttam csináltál egy videót a „Bomb” című számodhoz, ami inkább egy rövid filmhez hasonlított és nagyon nyugtalanító volt. Ez az első videód? Milyen élmény volt és számíthatunk másikra hamarosan?

Igen ez volt az első. Nem voltam ott a forgatáson, mert Kanadában léptem fel. Emlékszem elképesztően izgatott voltam, amikor először láthattam. A Q.G. univerzum sötét, mint ez a videó.

06. A zenédre visszatérve, feltételezem sok rock/metál zenét hallgattál régebben. Játszottál valaha rock vagy metál bandában, vagy csak szereted az ő esztétikájukat és posztereiket/borítóikat?

Gitáros vagyok egy 8Control nevű francia hardcore bandában. Itt említeném meg, hogy nemrég jelent meg az új videóklippünk. Ezek valódi zenei gyökereim. Hardcore-os gyerek vagyok, nagy kedvenceim a Madball, Merauder, Agnostic, Front, Srife, Sick Of it All, és a többi…

07. Mit tekintesz az eddig elért legnagyobb zenei eredményednek?

Leginkább az új számomat a „Razor” –t mondanám. Ez a dal tökéletesen kifejezi az electro/metál-os hatásokat, amik értek.

08. Inkább számítógépekkel/szekvenszerekkel szeretsz dolgozni vagy nem félsz bekoszolni a kezed és valódi hangszerekkel játszani? Felhasználsz hangmintákat és mi a véleményed ezekről és a szerzői jogról?

A mostani stúdióm csak a MacBook-omból ( Ableton-nal és Reason-nal) és a headphone-omból áll, semmi más, 100% digitális! Sok hangmintát használok, imádom, mert a 90-es években hatalmas hip-hop fan voltam. A szerzői jog nem érdekel…. Daft Punk, Justice, Kanye West, Dr Dre, őket sem érdekli…

09. Használsz analóg felszerelést vagy szereted ha minden „benne van a dobozban”?

Nem mondhatom, hogy semmi ilyesmim nincs….. Nagy álmom, hogy valamikor vegyek egy Korg Ms20-at…

10. Mit jelent számodra a zene és mit gondolsz a zenei világ változásáról?

A zene az életem, a legjobb mód, hogy csillapítsam a dühömet, az agressziómat és a felháborodottságomat. A zenei életről pedig: „csak a legkeményebbek maradnak meg”

11. Mi a véleményed a mai maistream zenéről?

Van sok jó cucc. A fő probléma a mainstream emberekkel van, nem a mainstream zenével.

12. Gondolod, hogy egy elektronikus zenével foglalkozó művész megélhet manapság?

Csak a szupersztárok, őszintén szólva úgy gondolom mások nem… Talán pár hónapig, de nem hiszem, hogy a Q.G. lesz a főállásom.

13. Az Obey Clothing szponzorál, ha jól tudom, ez hogy történt?

Igen, de a neve: Obey Clothing France. Nagyon büszke vagyok rá. Nagyon rendes emberek. Lényegében tavaly, amikor szponzort kerestem, akkor futottam össze velük és elkezdtek támogatni. Régóta nagy Obey fan vagyok.

14. Mostanában miket hallgatsz? Ajánlanál valamilyen zenét vagy előadót?

Terror – Keepers Of The Faith

Sebastian – Total

Wendy Carlos – Switched on a Bach

15. Mit csinálsz, amikor nem a stúdióban vagy?

A zenekarommal játszok, főzök, vásárolok és jól érzem magam a családommal és a barátaimmal.

Forrás: http://www.metalectro-music.com/

Hozzászólások

Powered by Facebook Comments